01 Sett av penger til det du faktisk bruker 

Når vi setter opp et budsjett er det lett å bare huske faste utgifter og glemme alle de andre tingene vi også bruker penger på. Kanskje det er gode bakervarer hver helg eller fritidsinteresser som for eksempel norskespill casino. Det å sette av nok penger til å spille for vil gjøre at du ikke kommer til å ta disse pengene fra andre steder i budsjettet ditt – noe som vil gjøre at du både føler at du har mer økonomisk frihet, fordi du har penger til fritidsinteressen din, og bedre kontroll over økonomien din fordi du ikke tar penger fra andre steder i budsjettet. Mer kos, mindre stress! 

02 Sjekk ut referansebudsjettet 

Hvis man vil ha et innblikk i hva det anbefales at man bruker kan man alltid ta en titt på referansebudsjettet som nettopp er laget for å kunne gi deg bedre oversikt over hva som er typiske utgifter. Det er også fint å se på hva du har av verdi som en del av budsjettet ditt. For mange er det å investere i ting noe som er en del av den økonomiske strategien deres, og nå sier flere at gamle biler kan bli mer verdt. Ta en titt på det som gir mest mening for deg og din økonomi og planlegg budsjettet ditt etter dette. 

03 Optimer skattemeldingen din 

Det å betale riktig skatt er viktig. Det er viktig både fordi det å betale for lite skatt vil føre til en ubehagelig baksmell, men det er også viktig fordi det å betale for mye skatt betyr at du kunne hatt mer penger i budsjettet ditt i hverdagen. 

Dette virker kanskje som at det ikke har noe med budsjettet ditt å gjøre, men det er faktisk en viktig del av det overblikket som gjør at du kan ta stilling til hvor mye penger du faktisk har hver måned – og dette tallet bør være riktig, så sjekk det selv om du har en jobb der lønnen er lik hver måned, for det kan skje feil. Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *