Tre smarte tips for deg som skal på din første messe eller utstilling

Hvis du skal på din aller første messe eller utstilling i løpet av høsten, kan det være smart å begynne med forberedelsene i god tid. Med riktig utstyr og noen enkle tips kommer du langt på vei mot en messedeltakelse som blir både spennende og lønnsom.

Ha med deg nødvendig utstyr

Det er viktig å ha med seg nødvendig utstyr, som for eksempel messebord, bannere, avsperringsstolper, brosjyrer og andre små og store ting. Det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar for hva som er nødvendig, det er for eksempel lite sannsynlig at du trenger avsperringsstolper på en bitteliten messe med få deltakere.

Messebord og et enkelt banner er likevel det som nesten kan regnes som «obligatorisk» når du skal på en messe. Uavhengig av hvor lite areal du har plass til, vil du kunne sette opp et lite messebord og en smart rollup.

Sørg for materiale som gjør at folk husker deg

På mange messer er det flere aktører innenfor samme nisjer som konkurrer om oppmerksomheten. Det finnes selvfølgelig mange ulike grep som kan gjøre at folk husker akkurat deg, men gode brosjyrer og andre småting kan være et godt utgangspunkt.

Overraskende mange messedeltakere vil ta med seg små gratis ting, som for eksempel penner med logo, reflekser eller lignende. Slike enkle «gaver» kan være en svært rimelig investering i oppmerksomhet.

Snakk med alle som du møter på messen

Selv om utstyr og dingser kan gi deg oppmerksomhet fra de som besøker en messe, er det viktig å huske på at møter mellom mennesker er noe av det aller viktigste som skjer på messegulvet. Du kan markedsføre og informere om produktene dine i mange andre kanaler, men møter ansikt til ansikt gir deg en unik mulighet til å kommunisere direkte med kundene dine. Derfor er det svært viktig at du står klar til å snakke med alle du møter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *